fbpx

Тамо где речи закажу, музика говори

Хор Учитељског факултета пружа студентима прилику да уживају у заједничком музицирању, наступима и дружењу. Овај ансамбл учествује на свим битним дешавањима на факултету, али и ван њега. Наступали смо у највећим концертним дворанама у земљи (Велика сала КНУ, Атријум Народног музеја) и учествовали на разним хорским фестивалима у Европи (Бугарска, Грчка, Мађарска).

Камерна музика негује извођење композиција у камерним саставима, ојачава музичке потенцијале студената у циљу афирмације уметничке музике и других музичких жанрова (грађанска, филмска, етно, џез, поп и рок музика).

Концертирали смо у Београду (Коларчева задужбина, Етнографски музеј, Позориште на Теразијама, УК Пароброд…), Убу, Неготину (Камерно вече – музика и беседа), Марибору (Словенија) и на Учитељском факултету (хуманитарни Ускршњи концерти, пријеми студената, промоције, Свечана академија поводом 20 година Учитељског факултета у Београду итд.).

Представљамо гостовање уметничког састава Камерна музика Учитељског факултета на РТС – у (Србија на вези ) и уживо извођење композиције Оскара Питерсона (Оscar Peterson): Химна слободи (Hymn to Freedom).

Уколико имате афинитет према музичкој уметности, волите вокално-инструментално музицирање на сцени и желите да унапредите Ваше музичке компетенције за будући рад са музиком у школи или вртићу, изволите на изборни предмет Камерна музика.

Волиш изворну музику, желиш да певаш традиционалне песме Балкана, свираш на фрули, кавалу, тарабуки, али и да се дружиш? Онда је ансамбл Учитељског факултета „Зора“ право место да покажеш и унапредиш своје музичке способности. Ансамбл је учествовао на свим свечаностима факултета: на пријему бруцоша, додели диплома, отварању научних скупова, Учитељијади, хуманитарним концертима и концертима посвећеним раду на слушању и извођењу традиционалне музике, у неговању музичког укуса деце предшколског и основношколског узраста.

Ансамбл је имао запажене наступе у различитим концертним дворанама, од којих су најзначајнији на Коларцу, у Aтријуму Народног музеја, Дому синдиката, Сава центру и многим домовима културе, у различитим крајевима Србије. Више пута је био домаћин француским студентима и професорима из Лиона, промовисањем своје културе кроз музичке радионице

На оба студијска програма заступљен је низ обавезних и изборних предмета на којима ћеш стећи нова знања и вештине из области музике – на пример, научићеш да изводиш дечје песме на клавиру, користиш и правиш дечје музичке инструменте, учествујеш у извођењу музичких игара, подстичеш музичко стваралаштво код деце итд.