fbpx

Учитељи

Ђачка је љубав киша плаха
Стрела која не бира мету
Чудна и лепа партија шаха
Краљ и краљица сами на свету

Стихови Љубивоја Ршумовића најбоље описују наше драге колеге – Тамару & Илију Тасић, односно Марину & Ненада Пантића, некада студенте Учитељског факултета у Београду, данас учитеље у ОШ „Сава Шумановић“.

Сенка Поповић је 2016. године завршила основне, а 2017. и мастер студије на Учитељском факултету у Београду. У току мастер студија као студент на размени била је на Универзитетском колеџу југоисточне Норвешке на програму Outdoor Education and Experiential Learning. Данас ради као учитељ у државној основној школи у Ослу (Норвешка).

Соња Вуковић је једна посебна учитељица. Прелазак на онлајн наставу, подстакао је Соњу да реализује сјајну идеју и покрене онлајн Едукативни центар „Учитељица“ (Uciteljica.rs). У току онлајн часова и радионица са ученицима примењује иновативан, персонализован приступ и учење кроз игру. Када помисли на студирање, на Учитељском факултету у Београду, увек се сети првог часа који је одржала у учионици и тренутка када је помислила да је на правом месту.

Васпитачи

Маријана Зорић након завршених студија искуство стиче у ПУ „Др Сима Милошевић“ и ППУ „Звездица“. Неколико година касније, отвара приватну Предшколску установу „Вита“, где одговорно обавља посао директора и део је одрастања многе деце. Знања која је стекла на Учитељском факултету у Београду примењује у васпитно-образовном раду. У току студирања развила је организационе и комуникационе вештине, креативност, истрајност и упорност.

Ангелина Обрадовић дипломирала је на Учитељском факултету у Београду 2012. године. Након тога се запослила у ПУ „Раковица“ у Београду. Данас ради као главни васпитач у државном вртићу „Санде Барнехаге“ у Норвешкој и професор на пракси за студенте са Универзитета у Ставангеру.

Јована Стојков завршила је основне академске студије на Учитељском факултету у Београду 2017. године са просечном оценом 9,45. Васпитач је у вртићу „Дунавско обданиште“ у ПУ „Дечји дани“ на Старом граду. Њен посао је одговоран, динамичан, пун изазова и сваки нови дан је испуњен дечјим загрљајима, осмесима и новим авантурама.