fbpx

Пробуди уметника у себи!

Сва деца су рођени уметници.
Проблем је како да се остане уметник и након што се одрасте.

Пабло Пикасо

Уколико волиш да црташ, сликаш и вајаш, али и уколико мислиш да „ниси талентован“, на Учитељском факултету ћеш пробудити дете у себи и увидети да сви знају и могу да се визуелно изражавају!

Уз наше професоре ћеш од друге године студија завирити у свет визуелних уметности, упознати се са ликовним материјалима и техникама, а заједно ћете и истражити њихове могућности, те помоћу њих представљати и сазнавати о различитим феноменима – од биљног и животињског света преко различитих култура и цивилизација све до света који видимо само под лупом! Такође, заједно ћете излагати радове на Учитељском факултету, а често и на другим локацијама. Изложбе су неретко хуманитарног карактера, па ћете продајом својих радова помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

На трећој и четвртој години основних студија ћеш своја знања, вештине и способности унапредити методичким знањима, осмишљавајући часове ликовне културе у школама, али и ликовне пројекте у вртићима. Заједно са децом ћеш кроз игру, истраживање, експериментисање и уметност посматрати околину, али и сазнавати о свету који нас окружује.

Осим обавезних предмета, Учитељски факултет ти нуди изборне предмете у којима ћеш у мањим групама моћи да истражујеш изазове визуелних уметности.